Press releases

RotoSub and Noctua announce partnership for PC fans with integrated Active Noise Cancellation

2012-05-29

Download press release

English: PDF format, TXT format, or view it online.

German: PDF format or view it online.

Swedish: PDF format or view it online.

Pressrelease

Kontakt:
Sylvia Strömbäck
RotoSub AB
Datalinjen 1, SE-583 30 Linköping, Sverige
Telefon: +46 13 9913028, Fax: +46 13 9913029

http://www.rotosub.com
FÖR OMEDELBAR PUBLICERING

RotoSub och Noctua tillkännager partnerskap för PC-fläktar med integrerad aktiv bullerdämpning

Linköping / Wien, 29:e maj 2012 - Bullerdämpningsspecialisten RotoSub och välrenomerade tillverkaren av tysta fläktar, Noctua, meddelade idag ett strategiskt partnerskap för utveckling och kommersialisering av PC-fläktar med inbyggd aktiv bullerdämpning (ANC). En första prototyp av en Noctua-fläkt med integrerad RotoSub ANC-teknik kommer att visas på mässan Computex Taipei nästa vecka.

Aktiv bullerdämpning är en teknik där man använder ljudvågor för att dämpa oljud genom en effekt kallad faskansellering eller destruktiv interferens. Lars Strömbäck och Mårten Oretorp från RotoSub har uppfunnit ett system (RotoSub Active Noise Control, R-ANC) som ger en fläkt förmågan att skapa en ljudsignal som kansellerar det ursprungliga oljudet från fläkten och därigenom kraftigt minskar det totala oljudet.

“Mårten Oretorp och Lars Strömbäck's uppfinning är en milstolpe inom området ljudreducering”, säger Mag. Roland Mossig, VD för Noctua. “Det har alltid varit vårt mål att flytta gränserna för akustisk optimering, och det här partnerskapet ger oss möjligheten att förstärka vårt teknologiska ledarskap inom området förstklassig kylutrustning för PC.”

RotoSubs patenterade ANC teknik gör det möjligt att nå bättre förhållande mellan prestanda och oljud än vad som är möjligt med konventionella aerodynamiska och akustiska optimeringar. Överenskommelsen med RotoSub kommer att stärka Noctuas position som föregångare inom tyst PC-kylning genom sin banbrytande lansering av PC-fläktar och kylare med RotoSub ANC teknik.

“Noctua är allmänt erkända som en ledare inom tyst PC-kylning, så de var en uppenbar kandidat när vi såg oss om efter en partner för att kommersialisera vår teknik ”, säger Lars Strömbäck, VD för RotoSub. “Prestandan och kvaliteten på deras fläktar är bland de bästa i industrin, och deras nya fläkt NF-F12 med sitt FocusedFlow-system är idealisk för integration av vår ANC-teknik.”

Noctuas NF-F12 FocusedFlow™-fläkt, som introducerades sent 2011 har snabbt byggt upp ett enastående rykte för sin extraordinära tysta kylförmåga, och har belönats med mer än 120 utmärkelser och rekommendationer från websiter och tidningar inom hårdvaruområdet över hela världen. Det nya gemensamma utvecklingsprojektet med RotoSub siktar på det ambitiösa målet att ta ytterligare ett stort steg uppåt i prestanda.

“Vårt prestandamål är cirka 80% högre flöde och 120% högre statiskt tryck vid samma ljudnivå som den nuvarande NF-F12”, förklarar Mårten Oretorp, teknikchef på RotoSub. “Det återstår fortfarande en hel del finjusteringar, både på den strukturella sidan och vad gäller algoritmerna som räknar ut motljudsignalen, men vi arbetar hårt på att nå målet inom 12 till 18 månader.”

En första prototyp av fläkten Noctua NF-F12 med integrerad RotoSub ANC-teknik kommer att visas på mässan Computex i Taipei (5:e till 9:e juni 2012) i Noctuas monter (Nangang Exhibition Hall 1F, monter J1312). Noctua and RotoSub bjuder in alla att besöka Noctuas monter för att bevittna världens första publika presentation av en PC-fläkt med integrerad aktiv bullerdämpning.


En prototyp av fläkten Noctua NF-F12 utrustad med RotoSubs ANC-teknik under provning i en ekofri kammare.

Länkar
RotoSub
Noctua på Computex Taipei 2012

Om RotoSub
RotoSub utvecklar innovativa lösningar för dämpning av oljud baserat på den patenterade RotoSub-teknologin. Grundade 2004, har företaget nu utvecklat sin unika teknologi till ett läge där den är redo för kommersiell användning, och kan användas inom ett brett spektrum av tillämpningar, såsom flygteknik, energisystem, industriella ventilationssystem och elektronikkylning. RotoSubs bullerdämpningssystem ger dess partners en avgörande fördel i konkurrensen på marknaden.

Om Noctua
Utvecklade i Österrike, är Noctuas högklassiga kylkomponenter internationellt erkända för sin tysthet, exceptionella prestanda och övergripande kvalitet. Noctuas fläktar och kylflänsar har belönats med över 1000 utmärkelser och rekommendationer från websiter och tidningar inom hårdvaruområdet, och väljs av hundratusentals kunder över hela världen.

###

Om Ni vill ha mer information, eller planera in en intervju, vänligen kontakta Sylvia Strömbäck på +46 13 9913028 eller eposta Sylvia på

   
    city